Започна делото срещу 14-те ислямисти, проповядвали война

Няколкостотин човека са обсадили градинката срещу съдебната палата в Пазарджик Няколкостотин човека са обсадили градинката срещу съдебната палата в Пазарджик Няколкостотин човека са обсадили градинката срещу съдебната палата в Пазарджик

При изключителни мерки за сигурност в Пазарджик започна делото срещу местния имам Ахмед Муса и 13 негови сподвижници от Пазарджик, Пловдив, Асеновград и смолянското село Старцево, обвинени в проповядване на религиозна и верска омраза, както и към призоваване и възхваляване на война. В съдебната зала освен подсъдимите и техните адвокати присъстват и много близки на обвиняемите.


В първите минути на съдебното заседание се оказа, че някои от защитниците на подсъдимите са с изтекли пълномощни, поради което съдия Кристина Пунтева даде почивка, за да може адвокати да оформят документите си, предаде "24 часа". В същото време няколкостотин човека са се събрали в градинката срещу съдебната палата в Пазарджик - предимно хора от ромския квартал "Изток" на града, които чакат развитието на процеса.