Александър Манов: Виждам, че проектите за Висшата лига са сериозни

Завръщане в елита е най-добрата възможност за ЦСКА

Директорът на Музея на славата на ЦСКА Александър Манов говори пред "Тема Спорт" по повод проекта за създаване на Висша лига през лятото. Манов е свидетел на цялата история на армейците, а в момента завършва поредното издание на книгата "Това е ЦСКА".

"Добре е, че от БФС реагираха и дадоха предложението за Висшата лига. Явно това е изходът за ситуацията, в която е изпаднал ЦСКА. Виждаме, че дълго време нищо не се случваше, а и вариантът с ку­пуване на лиценза на Литекс вече не е толкова добър заради изхвърлянето на отбора от А група. Така че гледам с надежда към проекта за Висша лига. Дано наистина бъде осъществен, и то оше през това лято. Зашото ще е много лошо, ако само се хвърля прах в очите", коментира Манов.

"Добре е, че и държавата се е ангажирала с проекта за Висша лига. Щом и министърът на спорта Красен Кралев оповести намерението да се създаде такава, значи нещата са сериозни и среша подкрепа от най-високо равнише", каза оше Манов.

Александър Манов говори и за жребия за купата, който изправя ЦСКА срешу Берое на 1/2-финалите.

"Берое изглежда като най-сериозния съперник, но пък това е добра възможност за ЦСКА да се докаже срешу силен отбор. Не се съмнявам, че сме способни да се класираме за финал", добави Манов.

Той иронизира и приказките за оздравяване на старото дружество. Приетите дългове на клуба вече достигат 25 млн. лв., а се очаква да нараснат оше с решение на съда.

"Само Далай Лама досега не е пожелал да оздрави ЦСКА. Всякакви образи и мними бизнесмени се упражниха на гърба на клуба, но никой не си е мръднал и пръста, фактите са такива, че в момента единствено Гриша Ганчев и Юлиян Инджов дават пари за ЦСКА. Те напълно са заслужили подкрепата на публиката. Други няма", каза оше Сашо Манов.