Стоичков по сантиментални причини избрал стадион "Васил Левски" за шоуто през май

Разкри какво са си казали с Наско Сираков преди мача с Белтия през септември 1987-а

Легендата Христо Стоичков обясни защо е избрал стадион "Васил Левски" за своя 50-годишен юбилей, а освен това разказа какво са си казали с Наско Сираков в мач срещу Белгия. На 23 септември 1987 година Камата дебютира за представителния тим на България на националния стадион. Той центрира от пряк свободен към Сираков, който открива резултата в квалификацията за европейско първенство, спечелена с 2:0 от нашите. Второто попадение е на Лъчезар Танев след феноменален рейд.

"Първият ми мач с националния отбор е на "Васил Левски". Няколко часа преди мача Христо Младенов каза състава. Не че бях толкова много притеснен, защото аз знаех какво трябва да направя, просто от бързината да изляза да загрявам, трябваше да изляза с други гащета... Голът на Наско даже не го бяхме тренирали. Той само каза: "Дай на предна греда, пък аз ще се оправям". И аз му казах: "Ще ти я сложа на главата, пък ти се оправяй". И така стана първият гол", каза Стоичков пред bTV.

"Днес сме свикнали да гледаме, когато един млад футболист сгреши с паса или направи поредица от грешки, как другите го мачкат. Сега това уважение на по-старите към по-младите или по-опитните към по-неопитните го няма", добави Камата.

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.