"Франс Футбол" напомня паметен хеттрик на Бербо с Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул за 3:2

На 19 септември 2010 Бербатов печели сам култов мач между вечните съперници

"Франс Футбол" припомни серия от запомнящи се дербита в различни страни. За Англия разбира се най-интригуващите битки са между непримиримите съперници Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Френското списание припомня за петте най-вълнуващи,според "Франс Футбол", мачове. Единият от тях е силно свързан с Митко Бербатов.  Става въпрос за срещата играна на 19 септември 2010 година, в която "червените дяволи" печелят с 3:2.
Ето как се развива срещата:

Двубоят е в началото на първенството от петият кръг. Манчестър Юнайтед няма загуба в първите четири мача. Ливърпул имат само една победа в изминалите срещи.
На полувремето Манчестър Юнайтед води с 1:0. Гол отбелязва Бербатов в 42-ата минута. Манчестър Юнайтед повежда с 2:0 отново с попадение на Митко в 59-ата минута. В 64-ата и 70-ата минути Стивън Джерард довежда резултата до 2:2. За да може в 84-ата минута Бербатов да отбележи паметен хеттрик за 3:2. Това е първият хеттрик на Митко за "червените дяволи" откакто е дошъл на "Олд Трафорд" през 2008-а година.

И трите гола са невероятни. Първият и третия са с глава. А за второто попадение телевизионния коментатор на срещата заявява "Бербатов е гениален". В малкото наказателно поле Бербатов се обръща и със задна ножица вкарва невероятен гол!


Другите четири мача за които "Франс Футбол" говори също са вълнуващи.


4 януари 1994 на "Анфилд" 3:3(за първенство)


"Червените дяволи" повеждат с 3:0 за 21 минути, но в крайна сметка домакините стигат до 3:3.


11 септември 1999 на "Анфилд" 2:3 (за първенство)

Тази среща ще се запомни с двата автогола на Джейми Карагър и попадението на Анди Коул за гостите. 20 минути преди края на мача същият Анди Коул получава червен картон.

11 май 1996 1:0 за Манчестър Юнайтед (Купа на Англия на "Уембли")

На полуфинал Манчестър Юнайтед отстранява Челси,а Ливърпул тимът на Астън Вила. На финала отборът на сър Алекс Фъргюсън печели купата след победа с 1:0 с попадение на невероятния Ерик Кантона.

14 март 2009 1:4 на "Олд Трафорд"(за първенство)

Преди този мач Манчестър Юнайтед е първи със седем точки разлика пред Ливърпул и Челси. След дузпа вкарана от Кристиано Роналдо отбора на Манчестър Юнайтед повежда с 1:0. След това обаче Торес, Джерард, Аурелио и Досена вкарват четири попадения. Феновете на Ливърпул започват да пеят "Искаме пет".