Бербо е ставал шампион с Манчестър Юнайтед и може да си повзоли ПАОК

Отива при "българите" от "Тумба"

Общото между атинския АЕК и солунския ПАОК е,че двата отбора носят историята със себе си на гръцки бежанци от Константинопол.

И ако АЕК е третият по популярност в Атина след Олимпиакос и Панатинайкос,то Солун е поделен между Арис и "българите" от ПАОК. Точно такъв е един от прякорите на новия отбор на Бербатов.

Сега малко с "историята" на поредния летен трансфер на Митко. Нещата вървяха към отказ от Сампдория и италианската Серия А в полза на любимата му Висша Лига и сигурен подпис с Астън Вила.


Но верен на своята странност в характера си, Митко изведнъж се оказа в ПАОК. Не, че този солунски тим, както и Олимпиакос и Панатинайкос не го бяха канили преди това.

В крайна сметка Бербатов ще играе пак в евротурнирите. Е, няма да е в Шампионската лига, но в Лига Европа. На 34 години в гръцкото първенство и в отбор с фанатична публика, какъвто е ПАОК, ще се чувства в свои води. И със сигурност ще бъде лидер. Като публика последният му отбор Монако и настоящия ПАОК нямат нищо общо. Разбира се в полза на солунския тим,който създава оглушителна и фанатична атмосфера. За разлика от спокойните и почти винаги празни трибуни в Монако.


Бербо, дори във Франция през миналата година показа лидерските си качества в тима от Княжество Монако. Така,че в Солун,  близо до родния му Благоевград, Митко ще има какво да покаже. Групата на ПАОК в Лига Европа е интересна.  Митко ще се изправи срещу Борусия (Дортмунд). Тим, който познава отлично от престоя си в Бундеслигата с цветовете на Байер(Леверкузен). ПАОК трябва да внимава с така наречените "аутсайдери" каквито са Краснодар и особено изненадата Габала.

За тези, които смятат,че Митко е отишъл в отбор, който не е  за неговия ранг е добре да се каже,че той може да си го позволи. След като зад гърба му в най-силните негови години са били Байер (Леверкузен), Тотнъм,  Монако и особено Манчестър Юнайтед.

Така, че на 34 години може да си позволи тази "волност" да играе близо до България в солунския ПАОК. А и това е повод на мачовете на "Тумба" наистина по-често да идват българи, които да наблюдават изявите на Митко за отбора на "българите".