От Лозана отговориха за оплакването на "сините", че си има канален ред

Не гарантират, че ще разгледат случая

От Спортния арбитражен съд в Лозана коментираха първо пред Topsport.bg налична ли е възможността Левски да се оплаче пред въпросната инстанция от действията на Българския футболен съюз.

Преди минути председателят на Управителния съвет на "сините" Иво Тонев заяви, че клубът не е съгласен с отнемането на точки от актива му, след изхвърлянето на Литекс, и ще отнесе случая до КАС.

Коментарът на дежурния секретар в Лозана:

"Вижте, нека едно нещо стане веднъж и завинаги ясно на футболните хора в цяла Европа - има си канален ред на входящите оплаквания, жалби и т.н., който трябва да се спазва.

Не е нормално всеки да смята, че може просто да изпрати запитване или каквото и да било директно до нас.

Обяснявам процедурата - първото и най-важно нещо е случаят да мине в регулаторния орган или органи на вътрешно ниво. Това най-често е футболният съюз на конкретната държава, с малки изключения.

След това се оформя документация с всички необходими подробности, която се поема от ФИФА. Каквато и да е създадената ситуация, тя трябва да бъде разгледана от Световната футболна централа, преди да стигне до нас.

Чак след това може да се стигне до Лозана, като тук вече решението е окончателно.

Дали всичко това ще бъде спазено - няма как да ви кажем. Съответно няма как и да ви гарантирам дали ще разгледаме случая или не".