Пауло Дибала - ще задържи ли Юве своята звезда?

Аржентинецът е гласен за заместник на Тевес при "старата госпожа"

"Бих искал да играя с Меси". Това са думите на Дибала след като за пореден път спечели мач на Юве. Този път срещу Рома и отбеляза за 1:0 единственият и решителен гол в мача.

"По някаква случайност" на стадиона на Ювентус в тази среща е присъствал човек на Барселона. Дали по-естествен път Дибала осъзнава своя огромен талант и иска да го обвърже с най-големия футболист на съвремието и негов сънародник Лионел Меси?

Пауло Дибала е роден на 15 ноември 1993 година в Лапуна Ларга близо до Кордоба. Започва кариерата си в младежката акадамеия на местния тим Институто. Там тренира осем години. След това подписва договор с мъжкия тим. Но остава само една година.

По шастлива случайност човек на Палермо идва да види друг футболист, но харесва и него след като му е препоръчан. Така на 29 април 2012 година Дибала вече официално е играч на Палермо. Започват да го наричат новият Серхио Агуеро. Прави дебюта си в Серия А срещу Лацио.През сезон 2013/2014 с тимът на Палермо се класира на първо място в Серия Б и от новия сезон 2014/2015 е в Серия А.

Палермо за сетен път показва усет към откриването за Италия на талантливи чуждестранни футболисти. След Пасторе и Кавани, и Дибала може да се присъедини към тази листа. България също има своето име сред талантите, които играят в Италия първо в Палермо. И това е Ивайло Чочев дошъл в италианския тим от българския трамплин за голям футбол в Европа ЦСКА.


През месец май 2015г. треньорът на Палермо Джузепе Якин обявява, че от новия сезон 2015/16 Дибала ше играе в Ювентус. Сумата, която бианконерите плащат за младока доближава 40 млн.евро.

На 14 юли 2015 година той официално е представен като играч на Юве и взима фланелката с номер 21,който през годините е носен от Зинедин Зидан, Андреа Пирло и други големи звезди.

В Торино сочат младия нападател за заместник на Карлос Тевес.

До момента Дибала се отплаща повече от идеално на новия си тим Ювентус за това,че носи екипа на "старата госпожа". В мача с Рома бе поредното доказателство,че колкото повече минава времето на Юве ще е много трудно да задържи новата си звезда.

С националния тим на Аржентина Дибала вече има два изиграни мача.

Въпрос на време е да се разбере дали момчето от Институто, минало през Палермо ще остане на "Ювентус Стейдиъм". Или ще изпълни мечтата си да заиграе със своя сънародник Меси не само в националния тим,а и на "Камп Ноу"в Барселона...