Само Наполи изглежда истинска конкуренция на Ювентус

Спорт

11-01-2016, 15:39

Снимка:

интернет

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юве - Байерн и Арсенал - Барса мегасблъсъци на 1/8 финал в ШЛ

От Барса искат Погба

"Бианконерите" се възползваха от съперниците си в Серия А

19-и кръг от Серия А бе повече от идеален за Ювентус. Интер загуби от Сасуоло с 0:1 в Милано. Рома се препъна частично у дома срещу Милан и завърши 1:1. Пак на свой терен, във Флоренция, тимът на Фиорентина изненадващо загуби с 1:3 от Лацио.

Единствено Наполи,като гост, не сбърка,а разгроми с 5:1 Фрозиноне.

В последния мач от кръга в Генуа на Ювентус не оставаше нищо друго освен да се възползва от гостуването на Сампдория. И го направи по най-добрия начин като победи с 2:1. Пол Погба показа невероятно майсторство и отбеляза технично и неспасяемо за 1:0 за Юве, като насочи топката ниско в левия ъгъл на вратаря на Сампдория. Победният гол за гостите вкара Сами Кедира след пас на Дибала.
След изминаването на половината първенство в Италия Ювентус намира отново пътя на победата. Отборът започна трудно първенството с низ от лоши и неубедителни игри. Но впоследствие новите попълнения успяха да паснат на отбора и Юве отново влезе в обичайният график на победите. Така освен в мачовете от групите на Шампионската лига, където отбооът се представяше убедително, сега и в първенството нещата за треньора Алегри вървят повече от добре. Единствената конкуренция за скудетото изглежда самобитния наставник Сари и неговият Наполи. Интер също не е за отписване,но още един или два мача като този със Сасуоло и отборът ще изхвърчи от претендентите за титлата. Фиорентина и Рома явно ще търсят място в Шампионската лига за следващия сезон посредством по-предно класиране в челото. Но това което могат да сторят е да направят първенството по-интересно.

Така, след като шампионата в Серия А бе преполовен, на първо място е Наполи с 41 точки. Втори и трети са Интер и Ювентус с по 39 точки. На четвърто място е Фиорентина с 38 точки. А пети е Рома с 34.За колорит на шесто и седмо място са Сасуоло и Емполи с по 31 и 30 точки. Двата тима са приятни изненади. Нещо като Лестър и Уотфорд във Висшата лига. Без пълна прилика. Само като колорит. Чак на осмо място е седемкратния носител на ШЛ/КЕШ Милан с 29 точки. Амбициозните "орли" от Лацио се нареждат на девето място с 27 точки.

В следващия кръг Аталанта приема Интер, а Наполи домвакинства на Сасуоло. Други интересни мачове са Удинезе - Ювентус и разбира се дербито на кръга Фиорентина и Рома.