Маргарита Попова нямала планове да се кандидатира за президент

Политика

24-01-2016, 12:43

Снимка:

©komentator.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маргарита Попова: "Дискусията ни показва защо държавата не тръгва напред"

Това обяви с днешна дата вицето на Плевнелиев и че платформата й е стабилност и спокойствие в държавата

Към днешна дата нямам намерение да се кандидатирам за предстоящите президентски избори, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред "Неделя 150" по БНР. "Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години и занапред - както мога и с каквото мога", бе ясна Попова.


Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да ги имам, защото институцията ме задължава. Така Маргарита Попова коментира изказванията на анализатори, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори, както и евентуалното присъединяване на БСП, заради използваната от Попова "лява реторика", като говори за социалната държава, недостъпното здравеопазване и образование, бедността, които се отчитат като теми на БСП. "Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно", заяви Маргарита Попова.


Тя каза още, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото. "До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. В президентството можем да работим за спокойствие, което да осигури провеждането на реформите и постигането на по-добрия жизнен стандарт на хората. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа", зави позицията си вицепрезидентът.