Маргарита Попова: "Дискусията ни показва защо държавата не тръгва напред"

Мисия

15-12-2015, 17:53

Снимка:

президенство

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вицепрезидентът отговаря близо час на критични и остри студентски въпроси

Вицепрезидентът Маргарита Попова днес бе гост на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, съобщи Общинско радио. Тя изнесе лекция на тема „Власт и лидерство” и разговаря повече от час със студенти, които й отправяха всякакви въпроси – остри и критични. Сред тях „Защо политиците живеят в паралелен свят, защо не правят нищо да преодолеят бедността на народа?“, „Защо България не е оправила своите граждани, а приема чужди?“, „Трудът тук е зле платен за разлика от Германия и САЩ, как да останем тук, как да създадем семейства?”.
„Като общество сме в преход вече 25 години, изредиха се много правителства, но нито едно от тях досега нямаше куража да изведе пред скоба темата за бедността, да я направи приоритетна. Дискусията ни показва защо държавата не тръгва напред. В основата на всичко е моралната разруха и престъпването на законността. Липсата на морални ценности, на ред и законност, и на икономически просперитет, водят до това състояние”, заяви пред младите хора Маргарита Попова.
Днешната дискусия с нея бе част от цикъл лекции, който се организира от повече от две години в Стопанския факултет.
По късно днес вицепрезидентът Маргарита Попова, ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов и зам.-кметът Ганчо Карабаджаков раздадоха дипломите на абсолвенти от професионално направление „Администрация и управление”  на Стопанския факултет. Дипломираните са 280 души, отличните студенти са 109, а пълните отличници – 7.