Христо Янев: ЦСКА показа стойностна игра и характер

Знаехме, че играчите на Сливнишки герой са тактически добре подготвени

Наставникът на ЦСКА Христо Янев остана доволен от видяното от момчетата си в мача със Сливнишки герой. "Червените" надделяха с 2:0 след голове на Преслав Йорданов в 72-ата минута и Петър Витанов в 87-ата минута.

Треньорът обяви, че е очаквал съперникът да играе по точно този начин и не е бил изненадан. Но е доволен от отговора на своя тим и характера, който момчетата му са показали в търсене на успеха.

"Показахме стойностна игра и характер в труден момент. Успяхме да наложим силен натиск от първата секунда. Не можахме да си вкараме всичките положения, но това го има във футбола и не мога да се сърдя на момчетата."

Бяхме се подготвили точно за това, което се случи. Знаехме, че играчите на Сливнишки герой са подготвени тактически добре. До последната минута бяха компактни и ни се опълчиха много."

"Радва ме, че създаваме доста положения, че отборът работи като добре смазана машина и в трудни моменти успяваме да вкараме гол точно когато ни трябва. Сега постигнахме точно това", сподели Янев след мача.

Той коментира и жребия за четвъртфиналите за Купата на България. "Червените" изтеглиха най-лекия съперник в тази фаза - втородивизионния Созопол - но според треньора, няма как тим от В група да е фаворит срещу отбор от втория ни ешелон.

"Всички отбори в тази фаза са сериозни. Който и да беше съперникът, нашата мотивация щеше да е да излезем да се надиграваме и ще дадем всичко от себе си. Не бих казал, че отбор от В група е фаворит срещу отбор, който се бори за промоция в А група. Всичко зависи от духа и мотивацията на футболистите", сподели Янев.

„Имаме още 4 мача до края на този дял. След това, дори в момента мислим за селекция, но искам всичко да приключи, да видим кои ще са на разположение. Ние си имаме ясен план и цел. Търсим всеки мач да побеждаваме. Трябва да изградим отбор за в бъдеще", заяви Янев на въпрос за селекцията.