Пламен Константинов разделя част от премията си за треньор номер 1 с националите

Националният селекционер иска да стимулира още повече момчетата

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов е решил да даде част от премията си за Треньор №1 на годината на България на отбора, информира "Меридиан Мач". Днес, навръх Богоявление, нашите се мятат в ледените фински води, тоест - излизат срещу Финландия, за да се доберат до кръста в първия си мач от Група "В" на олимпийския квалификационен турнир в Берлин. Двубоят е от 16:00 часа.

Освен всичко друго една победа ще честити най-добре Йордановден на президента на БФВолейбол Данчо Лазаров.

Само първият от осемте тима получават директна квота за Рио де Жанейро, а вторият и третият ще отидат на допълнителните пресявки. Съперници на нашите в групата са още олимпийските шампиони от Русия и първенците на Европа от Франция.

Както е известно, за наградата Треньор №1 за 2015 година на Гибона се полагат 50 000 лева. Преди Константинов да бъде обявен за победител в анкетата, капитанът Владимир Николов връчи ритуално статуетката за Отбор на годината на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, които бяха водещи на церемонията заедно с актьора Захари Бахаров. С този жест Владо е подсказал как ще действа Константинов.

Пламен ясно осъзнавал, че признанието за него няма как да дойде без усилията и уменията на подопечните му национали. Затова и идеята му била да ги стимулира извън премиите, които биха взели за класиране на Олимпиадата.