Страхил Попов и Данило Асприля носят 5,5 милиона лева в касата на Литекс

Българският национал премина в Касъмпаша, колумбиеца в Ал Аин

От ръководството на Литекс обявиха, че осъществените трансфери на Данило Асприля и Страхил Попов ще донесат близо 5,5 милиона лева в касата на клуба.

В рамките на 2 дни ловчанлии продадоха звездата на тима и капитана като колумбиецът премина в Ал Аин, а Попов ще играе в турския Касъмпаша.

Във финансовите параметри по договорите има и допълнителни клаузи за бонуси и процент при следваща продажба на  играчите, информира официалният сайт на Литекс.

Ловешкият  клуб се погрижи самите футболисти също да бъдат максимално доволни от личните си условия. Договорът на българският  национал  е  за  две  години  и половина,  през  които той ще получи 1.6 милиона лева. Бързоногото  крило  пък ще бъде направо “позлатен” в клуба от ОАЕ със заплата от  4.2 милиона лева за три годишния си контракт.

„Върху трансферите  на Страхил и Асприля се работи от няколко месеца. Те стигнаха своя таван у нас и беше време да направят стъпка напред в кариерата си. Благодарим им за всеотдайността през всичките тези години. Те бяха еталон за професионализъм и коректност. Пожелаваме им успех в новите отбори“, заявиха от ръководството на оранжевите.