Болоня дава 1,5 милиона евро на Литекс за Асприля

Контактът вече е бил осъществен с мениджърите на футболиста

Заканата от понеделник на голямата звезда на Литекс Данило Асприля, че няма да остане в България от януари, изглежда е на път да се изпълни. Според авторитетния вестник "Гадзета дело Спорт" представители на италианския Болоня вече са започнали разговори за привличането на колумбиеца.

Контактът вече е бил осъществен с мениджърите на футболиста, които са дали зелена светлина за продължаване на преговорите. Сега предстои да се стигне до разбирателство между двата клуба за цената. Шефовете на Болоня са готови да платят 1,5 милиона евро за Асприля, докато желанието на ловчанлии е да получат 2 милиона евро. Това е драстично намаление от исканите 5 милиона евро през лятото, отбелязват на Апенините.

От Румъния обявиха в началото на седмицата, че Стяуа иска колумбиеца в редиците си, а затова най-много настоява наставникът Лауренциу Регекампф. Грандът от Букурещ обаче се е насочил към румънския национал Чиприан Марика и явно привличането на Асприля е оставено на заден план и той се е запътил към Италия.