Методи Ананиев: Тактически сме добре подготвени

Дава се шанс на младите

Методи Ананиев се завърна в мъжкия национален отбор по волейбол на България след дълго отсъствие, като попадна в групата за олимпийската квалификация в Берлин. Според него тимът ни е добре подготвен за предстоящия турнир, а ето още какво каза волейболистът преди отпътуването:

„Треньорският щаб и отборът подготвят тези мачове откакто е приключило Европейското първенство и откакто се знаят групите за квалификацията в Берлин. Така че смятам, че тактически сме доста добре подготвени за предстоящия турнир в Германия.

Относно отсъствето на капитана на Русия Дмитрий Мусерски, Ананиев коментира, че едва ли за Сборная липсата на топ играча ще е проблем, с наличието на хиляди добри центрове, чакащи шанс за изява.

Волейболистът смята, че нашият отбор на този етап остава почти същият, с опитни състезатели, макар че всяка година има по някое ново момче.

„Викат се доста млади състезатели, дава се шанс на младите също, но до колко ще се развият ще си види на по-късен етап.“

За новата 2016 година Ананиев си пожелава здраве и да получи добро предложение от чужбина, където да продължи кариерата си, след приключване на отношенията си с румънския „Томис“ (Констанца).