Дълговете на ЦСКА може да олекнат с над 10 милиона лева

Синдикът Дора Милева е изготвила три списъка с кредитори на клуба

Синдикът на ЦСКА Дора Милева ще публикува днес в Търговския регистър три списъка с кредитори на клуба, пише „7 дни спорт“. Листите са на приети и отхвърлени жалби за дължими пари от страна на „червените“.

Всички бивши служители на ЦСКА, които си търсят парите от „армейците“, са в първия списък. В него Дора Милева е одобрила над 40 работници, които са освободени от клуба, без да получат дължимите си обезщетения.

Сумата, която дължат „червените“, е променлива и не може да стане окончателно ясна преди 5 януари. Причината е, че се чакат още списъци с бивши служители, които може да попаднат сред одобрените или отхвърлените дългове.

Вторият списък е с одобрените вземания на всички кредитори, които са се заявили с писмо до съда до 15 ноември 2015 г. Това са играчи и агенти, които са осъдили ЦСКА. Именно в този списък са и големите суми, които ПФК ЦСКА АД дължи. Тук са и НАП и други големи частни кредитори.

Най-интересен е третият списък. В него са отхвърлените вземания. Тук присъстват доста изненадващи кредитори. Заради тях задълженията на ЦСКА може да спаднат с над 10 милиона лева. В същото време върви процес по прехвърляне и изкупуване на дългове.