СДС: Не трябва да допускаме политическа криза

Политика

19-12-2015, 11:02

Снимка:

СДС

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

СДС и хората на Кунева изолират Радан

Предсрочният вот е ненужно упражнение

Лукарски събра своите на национална среща в Хисаря

Местните ръководства на СДС се събраха в Хисаря за анализ на изборните резултати и обсъждане на ситуацията в Реформаторския блок и стабилността на коалицията. Председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски благодари на всички за отличното представяне и подчерта отново факта, че партията има най-много кметове и общински съветници в рамките на Реформаторския блок.

Всички участници подкрепиха позицията на ръководството на СДС за запазване на стабилността в държавата и търсене на пътища за съхраняване на целостта на Реформаторския блок, съобщават от пресцентъра на партията. И още: „СДС показа, че е най-старата и мъдра партия в Блока, че търси начини да не се проиграят с лека ръка възможностите за провеждането на реформите, в името на които влезе в управлението - беше лайтмотивът в изказванията на представителите на местната власт. Ние не сме обещавали реформи за 1 година, а за целия управленски мандат от 4 години. Не може първото препятствие да ни отклони от пътя, смятат седесарите от страната“.

В информацията до медиитесе посочва още, че кметоветеи съветниците от СДС смятат, че само в стабилна обстановка се работи нормално и се постигат резултати.  И задават въпроса:“Как ще се развива България, ако сме в политическа криза?“.  

На срещата в Хисаря сините са изразили притеснение, че евентуални трусове в държавата ще се отразят негативно на ефективното усвояване на европейските средства и от това ще страдат и общините, и държавата, и бизнесът.

На форума на СДС присъстваха още главният секретар Филип Кирев, народните представители Костадин Марков, Никола Хаджийски, Борислав Миланов и Румен Христов, както и членовете на Националния изпълнителен съвет Юлиан Леков, Валентин Станев, Станимир Станчев, Емил Кабаиванов и Светозар Шуманов.