Четири български града ще приемат срещите от Световното първенство през 2018 година

Това обяви президентът на БФ по волейбол инж.Данчо Лазаров

София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, по време на специалната пресконференция в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“, президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров.

На срещата с медиите присъстваха още Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

„Градовете домакини за България са София, Варна, Пловдив и Русе. Залите бяха представени и получиха одобрение. Благодаря на министър Кралев, че бе с нас в Лозана. Уверението, което Ари Граса очакваше да получи за подкрепата на държавата беше много важно в този момент за световната федерация, тъй като при италианците организацията е на друг принцип – олимпийския комитет финансира тези неща и вече в световната централа имат уверенията на този комитет от Италия, че ще подкрепи световното първенство. Ние пък представихме уверенията на правителството и лично на премиера“, каза Данчо Лазаров на срещата с медиите.