Пламен Константинов остава национален селекционер до световното през 2018 година

Българската волейболна федерация обяви официално договора му

Родната волейболна федерация информира, че Пламен Константинов остава селекционер на България до 2018 година. Именно с Гибона начело "трикольорите" ще акуват световната титла в първенството, на което се очаква да домакинстваме съвместно с Италия.

В края на 2018-а изтича и мандатът на Управителния съвет на волейболната ни федерация, който бе избран в началото на октомври преди европейското първенство.
 
Константинов пое България преди Световното в Полша миналата година, където нашите се представиха слабо и отпаднаха рано. Под негово ръководство националните стигнаха полуфиналите на домакинското европейско първенство през октомври, където загубиха от Франция и се разминаха с участие на финала в "Арена Армеец".

На България предстои участие на европейската олимпийска квалификация, която ще се играе от 5 до 10 януари в Берлин. Съперници в групата там са Русия, Франция и Финландия, а вчера Гибона обяви състезателите, на които ще разчита в тежката битка на немска земя.

На заседание на УС на БФВолейбол бяха взети следните решения:
 
- Пламен Константинов остава селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България до Световното първенство през 2018 година.
 
- Сдружение „Волейболен клуб Обединена Варна 2015“ е приет за нов член на БФВ.
 
-  Поради неучастие в дейността на БФВ за повече от една календарна година се прекратява членството на следните клубове: ВК „Борино“ – с. Борино , СКВ “Панайот Пондалов“ – гр. Сливен, „Пирин Йейл – ЛТУ“ – гр. Благоевград, ВК „Вихрен-2011“ – с. Поленица , ВК „УНСС“ – гр.София, ЧСК „Кьосев“ – гр. Софи и ВК „Черно море – БАСК“ АД  – гр. Варна. Обръщаме внимание, че в първенствата на БФВ при мъжете и подрастващите продължава участието си ВК "Черно море" - гр. Варна.
 
- Беше утвърден международния спортен календар за националните формации по волейбол на България в мъжкото и женското направление на БФВ за предстоящата 2016 година.