СК спира правата на Георги Йорданов и Таско Тасков за неопределено време

БФС отчете грешките си в двата мача между Левски и Литекс

Съдийската комисия към БФС призна, че Таско Тасков и Георги Йорданов, които ръководиха последните два мача между "Левски" и Литекс, са се представили незадоволително и не са приложили еднакъв критерий при налагане на лични наказани. Двамата, както и асистентът на Тасков - Николай Стайков, са наказани за неопределено време. Това съобщиха от Съдийската комисия.

"На свое редовно заседание, проведено на 17.12.2015г., след обстоен анализ на съдийството на срещите от 1/4-финала за Купата на България между ПФК Литекс и ПФК “Левски“ и срещата от 20-ия кръг на „А“ група между ПФК „Левски“ и ПФК Литекс, Съдийската комисия при БФС реши:

За незадоволително представяне и нееднакъв критерий при налагане на лични наказания, СК спира съдийските права, за неопределено време, на съдиите Георги Йорданов, Таско Тасков и на асистент съдията Николай Стайков", гласи съобщението от Съдийската комисия.

Припомняме, че Тасков надува свирката при победата на "оранжевите" с 3:0 над "Левски" в 1/4-финала за Купата на България в Ловеч, когато Стайков му сигнализира за засада при отменения гол на Владимир Гаджев.

Георги Йорданов пък бе главен рефер на скандалното дерби на "Герена", в което показа два червени картона за гостите от Ловеч и дузпа за "сините", което вбеси ловчанлии и Стойчо Стоилов извади футболистите от терена. Мачът беше прекратен в добавеното време на първата част, когато Литекс водеше с 1:0 след гол на Данило Асприля, а вчера Дисциплинарната комисия към БФС изхвърли клуба от "А" група.