Венци Стефанов:Дисципът трябваше да накаже първо Левски

Не смятам, че изваждането на футболистите на Литекс е било планирано

Собственикът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов заяви, че не е учуден от днешното решение на Дисциплинарната комисия да изключи Литекс от А група след скандалното прекъсване на двубоя между ловчанлии и Левски на „Георги Аспарухов“

„Оранжевите“ напуснаха терена след два червени картона за столицата по нареждане на своето ръководство и на този етап това им струва мястото в елита.

„Има си правилници и те се спазват. Не съм изненадан от решението, такива са изискванията на УЕФА. По принцип отношението им към изваждане на отбори от елита е негативно“, заяви Стефанов.

Колкото до евентуалното трето място, на което ще се озове Славия при анулиране резултатите на Литекс, босът на „белите“ не беше склонен да говори. „Такива сметки не се правят“, лаконично коментира той.

„Не смятам, че изваждането на футболистите на Литекс е било планирано. Това, което смятам, е, че Дисципът трябваше да накаже първо Левски за изстъпленията в Ловеч. Задължително трябваше да го направи, а не го стори. Не смятам, че сегашните им наказания са достатъчни. Аз мога да кажа, че страдам непрекъснато от тяхното гостуване – винаги има счупени седалки. Ако трябва, ще играят без публика.“