Най-скъпите сериали в телевизионната история

В класацията влизат поредици с бюджет от 4,5 до 13 милиона

Американските "счетоводители", направиха списък на най-скъпите сериали в телевизионната история. В класацията има примери за самостоятелен епизод, който струва на създателите си повече от игрален филм.

За най-скъпият сериал е обявен проекта "Спешно отделение". Благодарение на участието си в този сериал Джордж Клуни се превърна в звезда от първи ешелон. Всеки епизод струва на канала 13 милиона долара.

На второ място е телевизионния сериал "Рим" с 10 милиона за всеки епизод сниман отчасти в София и Лацио. Декорите и костюмите, както и работата на историците, не излизат евтино на продуцентите.

Трето място е отредено за легендарния комедиен сериал "Приятели". С нашумяването на сериала на създателите му се налага да плащат баснословни хонорари на звездните участници. Шестте звезди получават по един милион за всяка заснета и излъчена серия. Всеки епизод струва около 10 милиона долара на телевизията.

В челната десетка влизат още проектите "Истинска кръв", "Марко Поло", "Камелот", "Игра на тронове", "Фрейзър", "Престъпна империя", "Deadwood" и "Тера Нова".