Стойчо Стоев: Отборите от "А" група са равностойни

Няма треньор, който да налага футболист и да изгуби срещата

Треньорът на „Левски” Стойчо Стоев коментира раздялата с нападателя Атанас Курдов. Вече бившият футболист на „сините” отказа да бъде резерва в мача с Локомотив (Пловдив), след което бе освободен от клуба. Стоев заяви, че за него е немислимо да рискува резултата в дадена среща, само и само за да налага някого.

„За него, след като не е титуляр, просто нямаше смисъл. По принцип винаги е обидно, когато го чуеш от един футболист. Основната насока и мисълта на даден футболист трябва да е „къде бъркам аз и треньорът не гласува нужното доверие”. В никакъв случай не казвам, че няма безгрешен треньор. Но няма треньор, който да налага футболист и да загуби срещата”, коментира Стоев в сутрешния блок на БНТ.

Треньорът на „Левски” каза още, че харесва новия формат на „А” група.

„Защото се вижда, че при този формат от 10 отбора доста равностойно се получава първенството. Няма тази разлика в класите така, както преди, и 6-7 отбора да се борят за призовите места, а другите – да не изпаднат.”

„Мечтите ще си ги запазя за себе си. Надявам се да реализирам идеите си като треньор в Левски”, отвърна Стоев на въпрос за мечтите му през този сезон.