България домакин на финалите от Гран При през 2016

Мачовете ще се състоят от 17 до 19 юни

България домакин на финалите от втора дивизия на Световното Гран При за жени през 2016-та година, това бе потвърдено от Международната федерация (ФИВБ). Мачовете ще бъдат от 17-ти до 19-ти юни, като предстои да се избере град-домакин.

Във втора дивизия през следващата година ще се състезават осем отбора, като освен България, в тази група са изпадналите от първа дивизия Доминикана, както и Полша, Чехия, Пуерто Рико, Канада, Аржентина и Кения (след спечелена промоция от трета дивизия).

Финалите на първа дивизия през следващия сезон ще бъдат в Бангкок, Тайланд от 6-ти до 10-ти юли. Домакините от Тайланд + петте най-добре класирали се отбори ще бъдат разделени в две групи по три отбора, а след това ще се изиграят полуфинали, мач за третото място и финал.

В елитната дивизия отборите са: САЩ, Русия, Бразилия, Китай, Италия, Япония, Германия, Сърбия, Тайланд, Белгия, Турция и класиралите се от втора дивизия Холандия.

Ясен е домакинът и на финалите в трета дивизия: Казахстан (17-19 юни). Отборите в третата група са изпадналият Хърватия, Перу, Колумбия, Австралия, Куба, Казахстан, Алжир и Мексико.