Силвия Кьосева ще бъде капитан на ВК ЦСКА

Треньорът Юлия Иванова разясни ситуацияпа с Неапола Матеева

Женският волейболен ЦСКА ще има нов капитан през настоящия сезон. Капитан на отбора ще бъде Силвия Кьосева. Отборът ще бъде съставен почти изцяло от момичетата, които триумфираха с титлата в първенството за девойки старша възраст (U20). Разпределителката Даниела Кънчева продължи кариерата си в първенство на Белгия, а от тима ще липсват още Патрисия Йончева и Кристиана Петличка. В ЦСКА остават и националните състезателки Симона Димитрова и Ралина Дошкова.

Треньорът Юлия Иванова разясни и ситуацията с Неапола Матеева (дъщерята на Венелина Венева). Тя бе избрана за MVP по време на финалите за девойки старша възраст през миналия сезон: "Неапола Матеева засега е с родителите си в чужбина, като още нямам представа какво ще се случи с нея. Засега е с майка си и баща си. Ясното засега е, че няма да играе за нас. С течение на времето всичко може да се случи. Ако се завърне, ще бъде добре дошла при нас. Тя беше нужна за отбора старша възраст, има място и в женския ни състав, стига да има желание за игра".

Първият мач на ЦСКА от новия сезон е в петък (6 ноември) от 16:00 часа в зала "Васил Симов" срещу новака Раковски (Димитровград).