Волейболистките на Казанлък Волей – Багира на пълни функционални тестове в София

Групата от 18 състезателки се върна от подготовка в Рила

Волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ правят от вчера пълни функционално-медицински изследвания в медицинския център на спортна база "Дианабад" в София. В продължение на три последователни дни девическите формации, както и представителният женскси тим на "розите" ще преминат основни медицински тестове, които бяха предвидени в плана за предсезонната подготовка, обясни изпълнителният директор на клуба Деко Григоров. Медицинските контроли за физическа издръжливост, дееспособност и общо физическо състояние се провеждат по настояване на клубното спортно-техническо ръководство, преди началото на новия състезателен сезон, който стартира през следващия месец.

От резултатите от изследванията ще зависи как ще продължи заключителната част от лятната подготовка на казанлъчанки. На тях много държим, уточниха от клуба. За тестовете бе необходимо да се ангажират оторизирани медицински лица и затова с тази задача клубнато ръководство на казанлъчанки реши да натовари известни лекари специалисти от "Дианабад", независимо, че състезателките трябваше да пътуват до столицата. Иначе волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ продължава лятната си подготовка.

След цели три седмици в Балкана розите на "Багира“ се завърнаха от високопланинския си летен лагер на Белмекен. От няколко дни те вече се готвят при домашни условия - на своята спортна база "Багира", която предлага отлични условия за тренировки и възстановяване. Групата от 18 състезателки, която се качи на планинската подготовка в Рила, се върна в добро настроение. Всички са здрави и без контузии, като в нея са няколко нови попълнения, които обаче шефовете на клуба все още предпочитат да не ги оповестяват на този етап, докато не подпишат своите договори с клуба.

С казанлъчанки тренират бившите девически националки Тереза Иванова и Веселина Григорова, които със сигурност остават в отбора, въпреки добрите им оферти от чужбина, съобщиха от клубното ръководство. По време на престоя си на Белмекен, момичетата на старши треньора Десислава Величкова наблегнаха повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила, обем и издръжливост.