Голи велосипедисти превзеха улиците на Филаделфия (сними)

Участниците целят да привлекат вниманието на обществото към проблемите на околната среда и уязвимостта на велосипедистите пред автомобилите

Стотици голи и полуголи велосипедисти от всички възрасти се включиха в поредния велопробег в американския град Филаделфия. Дължината на трасето е около 20 км. Участниците в събитието, посветено на Световния ден на Naked Bike Ride, украсиха голите си тела с рисунки и надписи. Някои от тях протестираха срещу зависимостта от петрола, съобщава Lenta.ru.

Naked Bike Ride се проведе във Филаделфия за седми път.

През юни тази година по улиците на Брюксел също премина гол велосипеден пробег. Там присъстваха около 150 голи жени и мъже. Целта на тези събития е да се подчертае уязвимостта на велосипедистите в града пред автомобилите, демонстрация на ангажираност към здравословния начин на живот и протест срещу неограничено потребление за сметка на околната среда.

Международната асоциация  World Naked Bike Ride, създадена през 2004 г., празнува рожден ден през юни – точно тогава се провеждат голяма част от голите велосипедни състезания в света.