Велоалеята от Борисовата градина ще стига чак до "Токуда"

Мисия София

19-08-2015, 14:47

Снимка:

novini.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От утре до края на месеца ще е затворено кръстовището на бул."Черни връх“ и ул."Сребърна

В пробива при болница "Токуда“ ще има велотрасе, което ще бъде свързано със съществуващата велоалея през Борисовата градина. Това съобщи Любомир Христов, зам.-кмет на Столичната община, при проверка на изграждането на пробива при болница "Токуда”.

По думите на Христов, част от проекта предвижда обособяването на еднопосочно велотрасе в двете посоки, за да може да бъде осигурена връзка с велоалеята, която минава през Борисова градина и ще стига до кръстовището на бул. "Черни връх“, предаде агенция Фокус.

"По същия начин на кръстовището на площад "Руски паметник“ е обособено трасе за велосипедисти като част от реализацията на проекта, с перспектива - да бъде свързано с велотрасето, което вече е проектирано и предстои да бъде изградено и обозначено по протежението на бул. "Скобелев“ през Петте кьошета и към "Патриарх Евтимий“, каза още Христов.

От утре до края на месеца ще бъде затворено кръстовището на бул."Черни връх“ и ул."Сребърна“ с цел да бъдат съчетани двата проекта – строителството на метростанцията там и изграждането на булеварда.

Предстои да се свържат подземната инфраструктура, която се изгражда заедно с метрото и тази - по булеварда, който се строи в момента, със съществуващите мрежи, които обезпечават електропреносното захранване на големи територии в район "Лозенец“ и в район "Витоша“.

За времето, за което ще бъде затворено самото кръстовище, движението ще продължава да се осъществява по бул. "Черни връх“, връзката ще е през бул. "Тодор Каблешков“, ул. "Емилиян Станев“ и съответно на това кръстовище или по ул. "Козяк“ в посока центъра на града или по ул. "Хенрик Ибсен“ към бул. "Гоце Делчев“.