Два пъти срещнала смъртта влезе в Брадъра

Николина Маркова е юрист от 12 години живее в София

Призна, че е срещала смъртта очи в очи неведнъж, а два пъти. Веднъж след катастрофа, втори път приятелят й се разболява от рак. Той умира, а тя остава сама да се грижи за малката им дъщеря. В момента има нов приятел.

Ето как се описа самата тя:

„След катастрофата всичко изглеждаше, че се нарежда перфектно. Срещнах бащата на дъщеря ми и станахме много щастливо семейство. И точно когато си помислихме, че вече имаме пълното щастие, разбрахме една много тежка диагноза - оказа се, че той е болен от рак в четвърти стадий.

Дъщеря ми тогава нямаше една годинка, а пък той беше на 26. Времето, което ни казаха, че му остава, е един месец. Борихме се с всички сили и абсолютно до последно, но за съжаление загубихме.

Той не ми позволяваше да плача. Всеки път, когато се опитам да заплача, си спомням за това негово желание и мисля, че успявам да ценя много от нещата, които той ми остави като мъдрост.

Човек не би трябвало да се отдава на страховете си, а по-скоро трябва да ги преодолява. Това става само по един начин - да забравиш какво се е случило и да продължиш напред.

Човек през целия си живот се стреми към щастието. Доста бързо, след като го изгубихме, срещнах съвсем случайно човека, с когото живея в момента. Много хора ме укориха за това. Много хора казаха, че не страдам, че не ми е пукало. Чудиха се как толкова бързо мога да се преборя и да продължа да живея и да изглежда, че се забавлявам, че се смея.

Човек трябва да се опита да бъде щастлив въпреки всичко. И ако не намира смисъл да продължи заради себе си, то трябва да продължи заради децата си. Мисля, че съм достатъчно силна за новите уроци, които ще уча и за новите неща, с които ще се сблъскам. Но съм сигурна, че ще има изненади, защото човек си прави едни планове, а пък в живота се случва нещо съвсем различно. Плановете всъщност ги прави някой друг. И това не сме ние.”

Още с влизането й се оказа, че тя познава двама от участниците, Кирил от Варна и барнабът Пламен.