Трагично загина синът на музиканта Ник Кейв

15 годишият близнак Артър паднал от скала в Англия

Единият от синовете на рок изпълнителя Ник Кейв е паднал от 18 метрова скала край дома си в английския град Брайтън във вторник, пише Contactmusic. Момчето, което има близнак Ърл, е открито безжизнен около 18,00 ч. местно време. от случайни минувачи.

Те му оказали първа помощ и извикали медицински хеликоптер, който трябвало да го откара до болница "Роял Съсекс". Малкият Артър обаче починал по път за болницата от нараняванията си при падането.

Новината съобщиха почернените Ник Кейв и съпругата му.

"Нашият син Артър почина във вторник следобед. Той беше нашето прекрасно, щастливо, обично момче. Молим медиите да ни оставят да скърбим сами в този труден момент", написаха родителите в съобщение до медиите. Семейството има и друг син Ърл - близнак на Артър.

Обстоятелствата около трагичния инцидент все още не са известни. В района на падането е имало и съученици на Артър, които се разпитват. Самият той е пуснал усмихнато селфи във Фейсбук само час преди падането. Започнало е разследване по случая.

57-годишният Ник Кейв е по-известен с австралийската си алтернативна рок група Nick Cave & The Bad Seeds, която има 15 издадени албума от създаването си през 1983 г.

Освен близнаците музикантът има две момчета от предишен брак. Артър и Ърл участваха наскоро в документален филм за прочутия си татко.

В училището в Брайтън бяха потресени, тъй като Артър бил изключително земно и приятно момче. Едно от любимото занимание на учениците обаче е да сядат на ръба на скалите край Брайтън. Група била забелязана на десетина мили от мястото на инцидента. Не е ясно дали става въпрос за тайфата на Артър Кейв. Случайни минувачи го намерили на пясъка със смъртоносни рани. Опитали първа помощ, повикали веднага линейка. Момчето починало в болницата.

Братчето Ърл също пусна съобщение. "Артър - толкова те обичам. Беше истински забавно да бъдем заедно, никога няма да те забравя. Ти си най-добрият брат, който може да имам. Самият Ник Кейв пък посети днес скалата, откъдето падна синът му. Той беше придружен от съпругата Сузи и Ърл. Певецът не се отдалечи от колата. Сузи и Ърл обаче отидоха да купчината цветя и послания, оставени от приятели на 15-годишния ученик.