България е шеста на европейското първенство по волейбол за хора с увреден слух

Шестото място в Париж праща нашите момчета на световно във Вашингтон през 2016 година

Националният отбор на България за глухи се нареди на престижното шесто място на завършилото в Париж Европейско първенство по волейбол.
 
В груповата фаза момчетата на Николай Колев започнаха с успех над Беларус с 3:2 гейма, последва загуба от Германия с 0:3, нов успех над Белгия с 3:1 и поражение от Украйна с 0:3.

Двете победи изведоха България до четвъртфинал където срещна Турция. Въпреки добрата игра националите ни загубиха с 0:3 гейма.
 
„Определено ме е яд за поражението от турците, имайки предвид, че в първите два гейма на моменти водихме с аванс от 6-7 точки. Съперникът обаче беше по –рутиниран и обигран. Те играят от доста години заедно и имат много повече международни мачове от нас. Ние имаме отбор от едва две години. Но не се оправдавам, играхме добър волейбол и спечелихме шесто място на Европейското , което за нас е успех”, сподели старши треньорът Николай Колев.
 
В мачовете за разпределение на местата от 5 до 8-мо България победи Полша с 3:1 гейма, а за 5-6-то място отново Германия ни би с 3:0.
 
Благодарение на шестото място от Париж България се класира за Световното първенство по волейбол за глухи във Вашингтон, САЩ, което ще бъде през юли 2016 година