Николай Николов: Най - тежко ни беше в първата среща с Белгия

Играехме с огромно желание

Николай Николов бе най-резултатният играч на България по време на Европейските игри, след като завърши на шесто място със 109 точки от 8 изиграни мача (3,41 средно на гейм). При блокировачите Ники Николов завърши на второ място с 32 успешни блокади.
Ето какво каза нападателят пред медиите, сред които и BGvolleyball.com, при завръщането на отбора в София.

- Оценката след турнира в Баку?
- Успяхме да покажем добрата игра, за което се надявах и си пожелавах. Не обичам да тръгвам с пълна кошница и не съм си казвал, че ще се върнем с такава, но успяхме да го направим, което е най-радващото.

- Кой беше ключовият мач от целия турнир?
- Ключовият мач винаги е първият. Първата крачка е най-тежка и видяхте, че се получи тежък мач срещу един непретенциозен съперник (Белгия, победа за България с 3:2, б.р.). Важното е, че успяхме да направим крачката и оттам нататък тръгнаха нещата.
Нещата бяха доста идентични с турнира в Лондон през 2012. Тогава с Англия имахме много тежък мач на старта, но победихме с 3:1.

- Показахте голям дух в Баку, как го постигнахте за краткото време, което имахте?
- С един много хубав колектив. Както, мисля, че се видя, всички играеха с огромни мотивация и желание. И за мен това бе ключа за нашето представяне.

- Другата група от националния отбор също се представя доста добре в Световната лига. Какво е бъдещето пред волейбола ни, връща ли си България позициите?
- Защо не? За съжаление през миналия сезон толкова лошо се сгромолясахме, че сега е моментът да се вдигнем по същия начин.

- Какво не достигна във финала срещу Германия?
- Бяхме надиграни спортно-технически. Не може да става за умора, притеснение или подценяване. Става въпрос за чисто спортно-технически аргументи и в този случай те имаха повече от нас.