Братя Братоеви: Взехме сребърни медали от Баку

На този етап мачовете с националите приключиха

Двама от основните играчи от националния волейболен отбор, който спечели сребърните медали на Европейските игри в Баку - братята Георги и Валентин Братоеви, не попаднаха в плановете на Пламен Константинов за двубоите от Световната лига.

"Заключението от Баку е, че можем да играем добър волейбол", казаха Братоеви на аерогара "София" при завръщането от Азербайджан.

Волейболистите ни се класираха на първи финал от 35 години насам, но не успяха да вземат златните медали на Европейските игри в Баку, след като загубиха от Германия с 1:3 гейма.

"Ние си свършихме работата. Нашата цел бяха Игрите в Баку, от тук нататък сме ваканция. Това не го казваме на собствена воля, а беше ни казано вчера. Това е решение, което е взето от старши треньора и щаба и за нас на този етап националния отбор приключи, но както знаете има и други турнири напред. Може да ни извикат за тях. Не сме разочаровани, със сребърни медали сме",  коментираха братята Братоеви.

"Всички сме щастливи от факта, че се върнахме със сребърни медали. Въпреки, че се чува от някои хора, че това състезание не е чак толкова силно, България не се беше класирала на финал на нито един турнир от 35 години насам. За нас е успех, за когото не е... С повечето от момчетата се познаваме от много време и играем заедно в националния отбор от 5-6 години. Да, имаше и млади момчета дебютанти, но намерихме една обща цел, за която всички искахме да се борим докрай. С държанието и играта си показахме, че колективният дух помага, въпреки на моменти слабото ниво на волейбол. Ролята на Ники Желязков беше да сплоти колектива и да ни подготви", добавиха опитните волейболисти