Драган Нешич: Започнахме с лошо представяне от самото начало

Трябва да спечелим на всяка цена срещу Холандия

Българският национален отбор по волейбол за жени падна от Хърватия с 1:3 (23:25, 23:25, 25:15, 23:25) в четвъртия си мач от Група В на Европейските игри в Баку, който се игра пред около 1500 зрители в Кристалната зала.

„Започнахме с лошо представяне от самото начало. Направихме твърде много грешки, което е необичайно за нашия отбор. Мачът се разви така и бе трудно да играем срещу отбора на Хърватия, който имаше предимство от 5-6 точки през цялото време. Не успяхме да намерим нашия ритъм на игра. Сега трябва да вложим цялата си мисъл и сърце в това спечелим последния ни мач с Холандия“, заяви след края селекционерът на нашия тим Драган Нешич.

„Много съм горда с този млад и нов отбор. Тази победа е резултат от нашата здрава работа в последните няколко седмици. Искам да поздравя най-вече младите състезателки в нашия отбор, които днес показаха колко са смели и колко силно вярват във възможностите си. Другото важно за мен бе енергията, която демонстрирахме днес “, коментира пък капитанът на Хърватия Сена Ушич, която изигра много силен мач и стана топреализатор с 26 точки (44% позитивно, 28% отлично посрещане и 46% в атака).


Загубата е четвърта за представителния ни тим в тази група. Нашите момичета продължават да са с актив от четири точки и преди изиграването на останалите срещи от днешната програма заемат четвъртото място.

В последния си мач от предварителната фаза на турнира „лъвиците“ ще играят срещу Холандия. Двубоят е в неделя от 08:50 ч.б.в.