Фандъкова: Ситуацията в „Орландовци“ е много рискована

Много политически сили започнаха да се намесват там и това е опасното, допълни още кметът

Проблемите в „Орландовци” са от много години. Много политически сили започнаха да се намесват там и това е опасното. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

„Кметът на района г-н Кръстев е от момента на назряване на проблема на мястото. Ситуацията е много рискова и твърде опасна”, обясни тя.

Инфраструктурата в кварталите, не само в „Орландовци“, по думите й, се ремонтира ударно. Относно твърденията, че в „Орландовци“ идват пришълци за изборите, Фандъкова обясни: „От 2012, с промяна на закона за гражданската регистрация, кметовете наистина искат да са стриктни. Гласуват хората, които имат адресни регистрации. Кметът на Студентски 17 пъти премахва незаконни постройки в „Малинова долина“ и продължава“. Последователни са нашите усилия за премахване на незаконните постройки. Най-важната задача е да не се допускат регистрации извън закона за адресната регистрация”.

За оформящото се поредно гето в кв. „Бенковски” Фандъкова посочи, че са предприети мерки и са дадени разпореждания да бъде изготвена съответната регулация, така че общинските терени да бъдат спасени. По нейна информация, хората, които са се настанили там, са си плащали тока, който ползват.

По отношение на ремонтите, кметът на София заяви: „Тежък е ремонтът на бул. „Александър Малинов“. Помолих да се работи от 7 сутринта до 19 вечерта минимум“.

„Проверяваме качеството на Цариградско шосе, установихме неравности, за които съм сигнализирала АПИ и се надявам те скоро да бъдат отстранени“, допълни Йорданка Фандъкова.