Бъчварова за "Орландовци": Не зная кой си играе с огъня, но има общ стил на организация

Човешкият и техническият ни ресурс е ограничен, предупреди вътрешният министър

Не мога да ви кажа конкретно име за това кой си играе с огъня, но факт е, че има общ стил на организация, има хора, които в един или друг случай се включват в тези прояви означава, че има нещо, което стои извън конкретните случай. Надявам се да разберем. Не може да кажа в момента. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Министерски съвет, цитирана от "Фокус".

Коментарът е във връзка с вчерашни изказвания на представители на МВР, че има непотвърдена информация за готвени нападения и в други квартали в София освен „Орландовци”, където в събота и неделя имаше сблъсъци между българи и роми.

Превантивните мерки, които ще вземе МВР, тя описа така: "На първо време са проверките, които МВР провежда и по-засиленото полицейско присъствие. Това е една добра възможност. Но е много да се спази балансът на тези мерки. Не бихме искали да изглежда като прекалена мярка, не би трябвало да се злоупотрябава и с тези възможности, защото те са много силни, възможностите, с които разполагам МВР. За това много е важно да премерим точната мярка според точното място".

Тя потвърди, че в кв. „Орландовци” има засилено полицейско присъствие и уточни, че не може такъв ресурс да се насочи на много места. ”Човешкият и техническият ни ресурс е ограничен”, каза министърът.