Назначиха транссексуална за главен лекар на Пенсилвания

Тя ще се занимава със здравеопазването и ще консултира губернатора Том Уолф

Професорът по педиатрия и психиатрия Рейчъл Левин бе назначена от  щатския Сенат като главен лекар на Пенсилвания. Интересно е, че до 2013 г., д-р Левин беше мъж, баща на две деца.

Според Ройтерс, д-р Левин ще стане първата транссексуална в държавното управление. "Много съм благодарна на губернатора за избора на моята кандидатура за длъжността, както и на Сената за тяхната подкрепа" - каза 57-годишната лекарка.

За нея са гласували всичките 49 души в местния сенат. Тя ще се занимава със здравеопазването и ще консултира губернатора Том Уолф. Д-р Левин е специалист по детски болести, тя вече планира да открие клиника за млади хора със стомашни проблеми.
Д-р Левин взима активно участие в живота на ЛГБТ общността на Пенсилвания, помага в осигуряването на безплатни правни и медицински консултации на представителите на ЛГБТ общността. Преди смяна на пола, тя ръководи клиника за подрастващи с хранителни разстройства.

Детството на новата шефка на здравеопазването в Пенсилвания е минало в Бостън. Още от най-ранни години тя е имала съмнения, че е жена, появила се на този свят в мъжко тяло. Чак през 2013 година се подложила на операция за смяна на пола.