Зинедин Зидан: Лука си игра с огъня с изпълнението на дузпа "Паненка"

След това бе задължен да спаси трите наказателни удара от бялата точка срещу Белгия

Зинедин Зидан говори  за  сина си Лука, който стана европейски шампион с отбора на Франция до 17 години в България на стадион "Лазур" в Бургас. Франция победи на финала Германия с 4:1. Преди това, на полуфинал "петлите" спечелиха с дузпи срещу Белгия и синът на Зизу-Лука, който е вратар, хвана три наказателни удара от бялата точка. Преди това обаче, в редовното време, изпусна да отбележи от дузпа след като я би в стил "Паненка.

Този вид дузпа идва от името на чехът Антонин Паненка, който е чешки футболист роден в Прага играл за Чехословакия и станал европейски шампион с този отбор през 1976 година в тогавашната Югославия.

Тук трябва да се припомни,че на финала на световното първенство в Германия през 2006 година Зинедин Зидан отбеляза гол от дузпа във вратата на Буфон изпълнена именно в стил "Паненка". В последствие грозна провокация на Матераци предизвика удар в гърдите му от страна на Зизу и той бе изгонен. Италия спечели срещу Франция след дузпи.

Ето какво каза пред "Льо Паризиен" Зидан за своя син Лука.

"Лука си игра с огъня като изпълни дузпа в стил "Паненка". След това бе задължен да спаси наказателните удари от бялата точка за да класира Франция на финал. Справи се блестящо на полуфинала с Белгия. Радвам се много", сподели гордо Зинедин Зидан.

" Малко дори го ревнувам. Аз на 17 години не съм бил европейски шампион. Шегувам се разбира се. Гордея се със сина си", допълни радостно Зизу.


"Радвам се също така,че ми разказа какво е чувствал отвътре по време на първенството. Той е като мен,не говори много. Но ми разказа основните и важни неща", заяви Зинедин Зидан.