Алекс Жоржен, френски национал до 17 години: "За нас Лука Зидан е Лука

Да, изпусна дузпа бита в стил Паненка, но после спаси три

Пред френският спортен ежедневник "Л'Екип" левият бек на френският национален отбор до 17 години говори за това как младият тим на Франция се чувства на финала който ще трябва да изиграе тази вечер на стадион "Лазур" в Бургас.


"В нашият отбор нямаме играчи които да изпъкват над другите. Нашата сила е в задружността ни", споделя младият ляв бек на "петлите" Алекс Жоржен.


"Срещу Германия ще излезем с амбиция да ги победим. Не само защото е финал на европейско първенство. Миналата година срещнахме същия тим когато бяхме на 16 години. Биха ни с 4:1 и сега имаме горещо желание за реванш",заявява Алекс Жоржен.


" Наистина фамилията на Лука се отличава от нашите. Когато се казваш Зидан винаги вниманието е насочено към теб. Но той изобщо не е високомерен. Обича да общува с всички. Приемаме го не като Лука Зидан,а като Лука. Да, той си бе решил да бие дузпата за нас в стил Паненка. Изпусна я. Но после когато трябваше спаси цели три дузпи. Изобщо не сме разговаряли защо е бил решил да бие дузпата в редовното време в стил Паненка. След като сме победили, нали знаете, победителите не ги съдят",казва Алекс Жоржен.