Препитват кандидата за шеф на БНБ

Портфейл

28-05-2015, 10:51

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой ще оглави БНБ?

Препитват кандидата за шеф на БНБ

Кратка опознавателна среща проведоха социалистите в парламента с кандидат-гуверньора на ГЕРБ Димитър Радев

Кратка опознавателна среща проведоха социалистите в парламента с кандидат-гуверньора на ГЕРБ Димитър Радев. Червените го питали за визията му за развитието на банковия и на финансовия сектор.

Питали го и как трябва да се действа в ситуацията с КТБ. От БСП препитали Радев за дейността на фонда за гарантиране на влоговете. Янаки Стоилов определи информацията, дадена от Радев като полезна.

Разговорът с кандидата на ГЕРБ обаче не ангажира към момента социалистите с решение ще застанат ли зад неговата кандидатура или ще излъчат своя за управител на централната банка.

Кандидатът на управляващите, по мнението на социалистите, бил компетентен. "Ние трябва да преценим специализираната компетентност, волята, защото също така бяха поставени въпроси дали той ще се ангажира с преглед на определени действия на досегашния управителен съвет на решения, които са вземани и разпореждани", каза Янаки Стоилов. Засега втора среща с Димитър Радев не се налагала.

Предстои среща по-късно през деня и с ДПС.

Според бившия финансов министър в кабинета "Костов" Муравей Радев, Димитър Радев ще смени "кон за кокошка", ако предпочете да води националната банка пред досегашната си работа.