Фиорентина иска Владо Стоянов

Вратарят на Лудогорец се явява като пръв кандидат за заместник на Нето

Футболист №1 на България за 2014 година - Владислав Стоянов, е пред трансфер в италианския Фиорентина, информира "Спорт Медиасет". Треньорското ръководство на "виолетовите" търси качествен вратар, тъй като се очаква сегашният титуляр Нето да напусне клуба. Стражът на Лудогорец Владо Стоянов е пръв кандидат за негов заместник, твърди изданието.

Българинът прави поредния си силен сезон за разградчани, като показа класа и в Шампионската лига. Стоянов бе отличен сред най-добрите вратари в груповата фаза на турнира. Българският национал може да се похвали и с това, че спаси дузпа на Кристиано Роналдо при загубата с 1:2 от Реал (Мадрид) в София.

Интерес към вратаря на Лудогорец има и от руски клубове, но далеч по-престижно за него е да продължи кариерата си в Серия "А". Както е известно, преди време във Фиорентина игра Валери Божинов.

С преминаване във Фиорентина се размина Димитър Бербатов. От "виолетовите" почти го бяха спазарили, но когато българският нападател бе на летището в Мюнхен разбра,че е желан и от италианският гранд Ювентус.

 

Така отпадна офертата от Фиорентина, но в последствие заради желанието му да остане на Острова се отказа и от Ювентус. По този начин  Бербо заигра в лондонския Фулъм преди да премине в Монако където все още играе за тима от Княжесгвото;.

 

По всяка вероятност Бербатов ще напусне Монако и ще заиграе отново на Острова. Или за Борнемут или за УБА, които вчера победиха с класическото 3:0, новият вече шампион на Англия, Челси.

 

В Серия А са играли Христо Стоичков в Парма, Николай Илиев в Болоня, както и Валери Божинов.

 В момента единствения българин който играе в Серия А, в отбора на Палермо,  е бившият футболист на Чавдар (Етрполе) и ЦСКА Ивайло Чочев.