Бербатов и Монако с шанс за мач от плейофите за влизане в ШЛ

Монегаските имат само още едно тежко гостуване в Марсилия


В 34-ия кръг от френската Лига 1 първите три отбора очаквано спечелиха своите мачове по убедителен начин.

ПСЖ си го изкара с 6:1 на Лил за отпадането на четвъртфинала в Шампионската лига от Барселона. Лион продължи убедителната си серия и като гост на Реймс като победи с 4:2. Монако взе очаквани три точки като гост на Ланс с класическото 3:0.

Така, четири кръга преди края на първенството във Франция, първи е Лион с 68 точки. Втори, с по-лоши показатели, е ПСЖ също с 68 точки. Трети е Монако с 62. На четвърто място е Сент Етиен с 60 точки. А пети остана с 57 точки Марсилия която загуби изненадващо у дома от Лориен с 3:5.


ПСЖ има бонус заради отложен домакински мач с непретенциозния Метц и се предполага,че след тази среща ще поведе в класирането със 71 точки.

Ето как изглеждат четирите кръга докрая на шампионата за първите три отбора.

35 кръг

Лион - Евиан
Монако - Тулуза
Нант - ПСЖ

36 кръг

ПСЖ - Гингам
Каен - Лион
Марсилия - Монако

37 кръг

Лион - Бордо
Монако - Метц
Лориен - ПСЖ

38 кръг

Рен - Лион
Лориен - Монако
ПСЖ - Реймс

От програмата се вижда,че единствения по-сериозен мач на Монако е гостуването в 37-ия кръг на Марсилия. Да напомним,че третото място във Франция дава право на класиралия се на тази позиция тим да играе в плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Монако има голям шанс да остане на третата позиция в класирането на френската Лига 1 и съответно да участва в новото издание на Шампионската лига.


Съответно Бербатов има също този шанс да играе за втори път в Шампионската лига с екипа на Монако. Разбира се ако остане в отбора от Княжеството. В края на сезона ще се разбере дали Бербо ще продължи контракта си с Монако. Слухове пращат Бербатов отново в балкански грандове като Олимпиакос и Галатасарай.