23 април: Чувствителност, загриженост и съпричастност

Хороскоп

22-04-2015, 19:00

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

20 - 26 април : Ползотворните вложения

Слънце в Телец, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

С осезаемо спокойствие, генериращо нарастваща самоувереност, ще ни дарят сутрешните часове на деня. При това няма да ни липсва характерната за водните знаци чувствителност, загриженост и съпричастност - качества, които по принцип са в дефицит в настоящия период, поради силно подчертаните принципи на съзидание и утвърждаване, генерирани от активността по земните и огнените знаци. Днес обаче, временно ще позагубим интерес към борбата за място под Слънцето, за да се посветим на онова, което гарантира емоционалната стабилност и базовата сигурност - семейството, домът, децата, интимният кръг от същества, с които ни свързва душевна близост.

Общуването и днес ще привлича вниманието и ще мотивира действията ни, но няма да сгрешите, ако пренасочите интереса си към роднини и близки. Бъдете дружелюбни и търсете компанията на хора, които са ви приятни, без да се поддавате на усещането, че времето, посветено на тях, не обслужва амбициозните ви планове. Още повече, че те също могат да се окажат полезни, ако не с конкретна помощ, идеи и съвети, то поне с усещането за сигурност и самоувереност, които може да ни осигури само познатата среда на най-близкото обкръжение. А постигането на сигурност и вътрешна хармония е необходима предпоставка за всяко успешно начинание. Не се лишавайте от нея. Погрижете се за семейството, имуществото и битовия си комфорт. Създайте атмосфера на уют, топлина и любов около себе си и бъдете по-толерантни към повишената чувствителност и сантименталност на околните. Така ще преживеете деня като истински празник. Приготвянето на любимото ястие и споделянето му с любимите хора ще затвърди впечатленията ви.

Работа и бизнес

В делови аспект денят ще осигури атмосфера, подходяща за спокойна и задълбочена работа, но неочакваните решения и спонтанните действия могат да се окажат най-краткия и правилен път към качествения напредък в начинанията ни. Затова не се колебайте да ги приложите, ако ви споходи импулс за тях. В някои ситуации към тях могат да ви подтикнат конкуренти, в други - внезапно появили се отклонения от първоначални планове и уговорки. Не се стъписвайте! Приемете ги като възможност да проявите потенциала си.

Здраве, хранене и красота

Това е ден за натрупване на енергиен потенциал, пречистване и подмладяване на организма. Почистете кожата и се погрижете за нея с подмладяващи средства. Сега е моментът да започнете дерматологично лечение, както и да стартирате нов двигателен комплекс упражнения за оформяне на тялото. Съобразете се с текущото състояние и нужди на тялото, кожата и косата в избора на нови козметични средства - кремове, маски, шампоани и балсами. Подстригването на косата ще стимулира растежа и и ще привлече успех и благополучие в живота ви. Категорично се въздържайте от диети и гладуване, дори с лечебна цел. Пораженията върху тялото, и най-вече върху психиката, може да се окажат трудно преодолими.