Военното министерство дава почти 2 млн. лева за щаба на НАТО в София

Ремонтът на сградата на военните на „Тотлебен” трябва да приключи за 3 месеца

Министерство на отбраната обяви поръчка за проектиране, авторски надзор, строително-монтажни и ремонтни работи за щаба на НАТО в София. Документите са публикувани на сайта на ведомството. От тях се потвърждава предварителната информация, че щабът ще е разположен в сградата на военните на бул. „Тотлебен” 34.

Плановете предвиждат щабът да започне да работи до края на годината, но ремонтът трябва да приключи за 3 месеца.

Официалното му наименование е „Щабен елемент за интегриране силите на НАТО”, тъй като той ще бъде в състав от 40 души. От тях 20 ще са български военни.

Строителните работи ще струват 1.958 млн. лева. Предвижда се да бъдат ремонтирани съществуващи в момента помещения. Ще бъде подменен окаченият таван, стаите и коридорите ще бъдат пребоядисани, ще бъдат доставени нови мебели за стаите, конферентната зала и съвместния оперативен център. Нужни са и нови ел. табла.

За да кандидатстват български компании, те трябва разполагат с достъп до класифицирана информация. Това се отнася за ръководните длъжности, както и за работниците. Срокът за подаване на документите изтича на 16 април. Изборът ще стане по документи. След като бъдат избрани фирмите, те ще трябва да изпратят своите предложения за процедурата.