Шефът на родната атлетика се кандидатира за вицепрезидент на европейската

Добри Карамаринов сред седемте кандидати за поста

Шефът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов е кандидат за поста вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) съобщава bgathletic.com.

Изборите са утре, когато е Конгресът на ЕА в Блед (Словения), а освен българина за трите места на заместници на първия човек в организацията кандидатстват още седем представители на атлетическа Европа – Силвия Барлаг (Хол), Хосе Луис Де Карлос (Исп), Нилс Де Вос (Вбр), Жан Грасиа (Фр), Франк Хенсел (Гер), Торалф Нилсон (Шв).

В словенския курорт ще бъдат избрани и новият президент и членове на Съвета, където до момента място имаше и Карамаринов, който е кандидат и сега. Кандидатите за 13-те позиции на членове в Съвета са 22. Досегашният президент Хансьорг Вирц, който беше начело 16 г., ще сдаде властта на един от тримата кандидати за поста му – Жан Грасиа (Фр), Свен Арне Хансен (Нор) и Антии Пихлакоски (Фин). Глас по време на Конгреса имат всички федерации членки на ЕА и членовете на Съвета, който се състои от 17 човека (президент, трима вицепрезидента и 13 члена). Новите управници на ЕА ще имат власт в периода между 2015 и 2019 г.