Спряха правата на хванатия с допинг роден лекоатлет

Спорт

03-04-2015, 15:21

Снимка:

LAP.bg

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак допинг скандал, национален шампион с положителна проба

Георги Георгиев не може да се състезава поне до изясняване на случая

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) спря състезателните права на Георги Георгиев от АК "Атлетик" (София), съобщиха от Федерацията. Причината е открита забранена субстанция в допингробата, която атлетът е дал по време на Държавния шампионат в зала, в Добрич, на 14 февруари 2015 г, в който спечели титлата в спринта на 60 метра.

"По решение на Управителния съвет на федерацията от 26 март, състезателят Георги Георгиев е със спрени състезателни права до изясняване на случая", заяви президентът на федерацията Добромир Карамаринов пред "Фокус".

Георгиев вече е бил изслушан от Контролно-медицинската комисия към антидопинговия център. Ако се стигне до наказание то предложение за размера му ще даде Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет (БОК).

"При установяване на вина от страна на състезателя Българска федерация лека атлетика ще се съобрази с предложенията за наказание от компетентния орган и ще го санкционира съобразно законовите разпоредби. Политиката на нашата федерация е за нулева толерантност към употребата на непозволени препарати", допълни Карамаринов.