Пенчев: Думите на Домусчиев са обида за футболистите на Ботев

Треньорът на "жълто-черните" не иска да се обяснява на шефа на Лудогорец

Думите на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев предизвикаха много реакции и станаха централна тема и на пресконференцията на треньора на Ботев Петър Пенчев преди предстоящия мач с ЦСКА в "А" група. Домусчиев заяви, че последната среща на Ботев срещу Литекс била приятелска, за което дори отнесе доста обидни квалификации от страна на ловчанлии. Пенчев обаче реши да не влиза в подобен тон на дискусията.

"Няма да влизам в обяснителен режим със собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, нито ще коментирам думите му, че мачът ни с Литекс в неделя бил приятелски. Защото това е обида към труда на нашите футболисти. Показахме, че сме стойностен отбор. Показахме го и в мача с Лудогорец в Разград. Видя се, че на мача с Литекс бе допусната грешка в наш ущърб, която можеше да ни донесе трите точки. Ботев отдавна доказа на всички, че играе честно", заяви Пенчев.

Той добави, че не отдава значение на факта, че съдиите от мача Ботев - Литекс не са наказани, тъй като нищо няма да върне трите точки на Ботев.

За предстоящия мач с ЦСКА в петък Пенчев обяви:

„Подготвяме се нормално. Единственият контузен е Инез. Седмицата мина с насоченост към мача с ЦСКА. Чака ни труден мач и двата тима ще се стремят към победата. Тимът, който покаже по-добра психическа устойчивост ще се поздрави с успех. Готвейки се за мача видяхме позитиви в играта на ЦСКА от мача с Лудогорец.“