Джаферович: Защо Макенджиев не бе повикан в националния?

"Берое стана жертва на плейофите и никой не каза нищо, а за Левски се вдигна голям вой"

Днес, 19 март 2015 година бившият играч на Локо (Сф) и Берое Ваня Джаферович навършва 32 години. Редакцията на Sportonline.bg му пожелава здраве и нови победи в "Сървайвър". Както и да посещава отново концерти на любимата си група Ред Хот Чили Пепърс. И разбира се Берое да продължи да го радва с добри игри и добро класиране в "А" група.

 

Джаферович коментира пред Sportonline.bg предстоящия нов двубой между ЦСКА и Берое на "Армията". И също така дали има нужда от плейофи и как вижда развоя на евроквалификацията между България и Италия.

 

"ЦСКА направи три поредни загуби и ще скочи здраво на Берое в предстоящата среща, защото дори равен означава отдалечаване от целта да се бори докрай за титлата. Берое ще се опита да се възползва  от напрежението в ЦСКА, за да спечели отново три точки. Тимът от Стара Загора, ако иска да играе в Европа, трябва да побеждава колкото се може повече в оставащите 10 мача от плейофите", смята Ваня Джаферович.

 

"Смешно какъв вой до небесата се надигна сега за несъвършената система на плейофите. Когато миналата година Берое незаслужено остана във втората седмица никой не се замисли добра ли е тази схема. Но сега понеже един от грандовете ни, в случая Левски, изпадна във вторага шестица се загрижиха за организацията на шампионата. За мен наистина е по-добре да има 10 отбора и да играят по четири пъти в 36 кръга", споделя Джаферович.

 

"Полуфиналите за Купата на България стават интересни. Особено с двойката Лудогорец и Левски. "Сините" не са във форма, а единствения им път към Европа е през Купата. Но едва ли Лудогорец ще се даде доброволно. Вярно, отборът от Разград ще гони и титла, но желанието на отбора е да спечели отново всичко."

 

"Радвам се за Венци Христов, че започна да бележи голове за Риека в хърватското първенство. Смятам,че той ще се наложи в новия си тим и отново ще бъде повикан в националния отбор на България", сподели Ваня Джаферович.

 

"Не искам да звуча пристрастно понеже съм част от Берое, но за мен Благой Макенджиев в момента като форма е втори вратар на България след Владо Стоянов. И липсата му сред повиканите ме учудва. Защо Благой Макенджиев не бе повикан в националния?  Искрено се надявам в някоя от следващите евроквалификации Петев да го повика", надява се Ваня Джаферович.

 

"Дори и при загуба от Италия, отборът на България има шанс да се добере до третото място, което дава право на бараж. Смятам, че е възможно сега България да вземе точка от Италия",  казва Ваня Джаферович.