Двама от Берое в идеалния отбор на 22-ия кръг

Спорт

16-03-2015, 14:42

Снимка:

beroe.eu

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Вратарят Благой Макенджиев и лявото крило Салим Керкар сред 11-те на кръга

Редовният сезон в А група напрактика завърши с 22-ия кръг. След него станаха ясни и двете плейофни шестици. С победата си в последния мач над ЦСКА, Ботев успя да измести Левски от топ 6. Лудогорец остана еднолично на върха след победа над Славия, а Локо Сф запази 3-ата позиция след равенство с Берое в Стара Загора. Двама футболисти на Беоре попаднаха в идеалния отбор на 22-ия кръг на "А" група. Това са вратарят Благой Макенджиев и лявото крило Салим Керкар.

Ето и останалите играчи, които се изявиха най-добре в кръга по постове:

Вратар: Благой Макенджиев (Берое)
Макенджиев спаси всичко каквото можеше в мача с Локо Сф и допринесе за това тимът на Берое да не се окаже губещ в резултата към края на мача. Първо извади опасен удар Романов в 58-ата минута, а 10 по-късно парира и шута на Емил Гъргоров от чиста позиция.

Ляв защитник: Илия Миланов (Литекс)
В мача с Локомотив Пд нямаше много работа в отбрана заради подчертано защитната игра на пловдивчани. В края на мача се наложи да се включва повече в предни позиции в търсене на успеха за Литекс. Именно той отбеляза победния гол в 91-ата минута с глава.

Централен защитник: Александър Бранеков (Локомотив Сф)
Пореден силен мача за капитана на Локо Сф, който беше много стабилен в центъра на зашитата, което доведе до малък брой добри ситуации за гол в полза на Берое през целия мач.

Централен защитник: Даниел Златков (Ботев)
Игра с превързана глава още от 14-ата минута след тежък сблъсък с Николич. Това обаче не му попречи да центрира прекрасно отдясно за първия гол в мача с ЦСКА на Милен Гамаков.

Десен защитник: Йордан Христов (Ботев)
Много сърцата игра на бранителя на Ботев, който обезличи нападението на ЦСКА. Бори се здраво през целия мач и дори се включваше напред да помогне с каквото може на съотборниците си. На два пъти центрира добре в наказателното поле, отправи и силен удар отдалеч.

Ляв халф: Ешпиньо (Лудогорец)
Най-добрият играч в състава на шампионите при успеха срещу Славия с 3:0. Вкара така важния първи гол и тормозеше постоянно бранителите на „белите”. На няколко пъти центрира и подаде опасно в наказателното поле на противника.

Централен халф: Владимир Гаджев (Левски)
Вкара два чудесни гола за победата на Левски с 4:0. Показа, че отново има място в тима след слуховете, че ще бъде оставен извън титулярния състав и в последствие продаден. Приносът му обаче през сезона като цяло не беше на традиционното ниво и не стигна за „сините” да се класират в топ 6.

Десен халф: Лъчезар Балтанов (Ботев)
След негов рейд дойде втория гол за Ботев, който напрактика реши мача в полза на „канарчетата”. Грешката на Сънди му помогна, но и отиграването в завършващата фаза беше много технично.

Ляво крило: Салим Керкар (Берое)
Може би най-добрият полеви футболист за Берое срещу Локо Сф. Създаде най-много неприятности за защитата на „железничарите”, които като цяло бяха малко в мача. В края направи добър пробив и беше спънат пред наказателното поле, но странно защо реферът не отсъди нарушение.

Дясно крило: Дани Абало (Лудогорец)
В основата на повечето опасни атаки за Лудогорец срещу Славия, на които обаче често липсваше точност в завършващата фаза. Все пак шампионите взеха своето и дръпнаха с 3 точки в класирането.

Централен нападател: Иван Цветков (Ботев)
И на 35 години продължава да показва изключителна класа. Не успя да се разпише срещу ЦСКА, но участваше дейно в почти всички опасни атаки на пловдивчани. В края на мача запази добре топката в няколко ситуации, за да успокои играта.

Треньор на кръга: Петър Пенчев (Ботев)
Направи това, което мнозина считаха за невъзможно – вкара Ботев в първата шестица на А група. С хубави победи над Локомотив Пд и ЦСКА „канарчетата” изместиха Левски. Заслугата на Пенчев е в това, че успя да мотивира момчетата да се борят докрай.