Полската участничка на Евровизия ще пее в инвалиден стол (ВИДЕО)

Моника Кушинская е обездвижена след тежка катастрофа

Република Полша ще бъде представена от 34-годишната Моника Кушинская на международния песенен конкурс "Евровизия" през 2015 г. съобщиха световните медии.
Певицата ще се появи на сцената в инвалидна количка, в която е прикована вече близо девет години, след ужасна катастрофа, в коятотя и нейната музикална група Varius Manx по това време, попадат през 2006.

След инцидента, Моника е загубила способността да се движи самостоятелно. Но не е загубила желанието за живот и продължава да пее, но само "за свои."

Композицията „В името на любовта” й донесе победа на федерално квалификационен кръг на "Евровизия-2015" в Полша, където певицата се явила без никаква надежда за първо място.

По нейните думи, песента призовава за изграждане на мостове между хората "от различни светове," и тя се чувства просто като "мост" между обикновените хора и хората със затруднено придвижване.
Припомняме, че Финландия ще бъде представена от пънк бандата Pertti Kurikan Nimipäivät, съставена от музиканти, страдащи от аутизъм и синдрома на Даун.